اصول صحیح دم کردن چای

دم کردن چای سیاه در کشورهای مختلف آداب و رسوم خاص خودش را دارد که در مطالب بعدی به آنها میپردازیم . اما برای دم کردن چای برای آنکه بهترین و عالیترین کیفیت را داشته باشد پیشنهاد میکنم مقاله زیر را مطالعه بفرمایید تا بهترین چای را نوش جان کنید .

برای دم کردن صحیح چای ابتدا نیاز هست که یک ظرف ایده آل انتخاب بفرمایید . جنس ظرف بهتر است چینی با کیفیت بالا باشد . قوری چینی از روزگاران قدیم مورد استفاده مردم شرق آسیا بوده و میباشد . لطفا از ظروف مسی و آهنی اصلا استفاده نکنید چرا که طی فرایندهای شیمیایی علاوه بر آنکه طعم و عطر چای را دگرگون میکند برای سلامتی هم بسیار زیان بار است .

برای جوش آوردن آب بهترین مورد سماور و بعد از آن کتری روگازی میباشد (البته که چای ذغالی عالیترین نوع دم کردن چای می باشد ) آب را جوشانده و بگذارید تا املاح آن ته نشین شود .

مقداری چای خشک را در قوری چینی ریخته ،کمی با آب سرد آن را بشویید و سپس آب جوشیده شده را روی آن بریزید ، اجازه دهید روی کتری یا سماور به مدت 5 الی 15 دقیقه دم بکشد.( با توجه به نوع چای زمان دم کشیدن متفاوت است ، چای انواع زود دم و دیردم دارد ،چای ایرانی دیردم و چای خارجی زود دم میباشد.)

از مصرف چای مانده پرهیز کنید چراکه اگر چای به مدت طولانی دست نخورده بماند خواص و طعم خود را از دست میدهد . برای جلوگیری از این کار می توانید  چای را از تفاله ها جدا کنید در این صورت خواص چای حفظ خواهد شد.