چای یک نوشیدنی معطر است که از ریختن آب داغ یا جوش بر روی برگ‌های خشک شده یا تازه گیاه کاملیا سیننسیس ،(درختچه ای همیشه سبز ) بومی چین، هند و سایر کشورهای آسیای شرقی تهیه می‌شود.  پس از آب، پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان است. انواع مختلفی از چای وجود دارد. برخی دارای طعم خنک، کمی تلخ و گس  هستند، در حالیکه برخی دیگر دارای طعم های متفاوتی هستند که نت های  شیرین، آجیلی، گلی یا علف است.. چای به دلیل محتوای کافیئین موجود در آن اثر محرکی در انسان دارد. تقریبا بدون چربی ، کربو هیدرات و پروتئین ،سرشار از کافئین و آنتی اکسیدان است و نوشیدنی عالی برای چربی سوزی می باشد. در ایران چای یک نوشیدنی برای رفع خستگی معرفی شده است و تقریبا همه خانواده ها هرروز از آن استفاده میکنند .

سابقه چای از شمال برمه و آسیای شرقی و احتمالا مناطق مرزی جنوب غربی چین منشا گرفته است . نوشیدن چای در قرن سوم پس از میلاد بعنوان یک نوشیدنی تفریحی رایج شد و به سایر کشورها گسترش یافت .در قرن هفدهم این نوشیدنی در انگلستان مد شد و از آن زمان انگلیسی ها شروع به کاشت چای در مقیاس وسیع کردند .

نام این گیاه در سراسر دنیا  به سه شکل (chai ,cha, te )چای ،چا و تی تلفظ میشود اولین بار در دهه 1590 کلمه cha  از طریق پرتغالی هایی که در ماکائو تجارت میکردند و پس از آن در قرن هفدهم کلمه te  از طریق هلندی ها وارد زبان سراسر دنیا شد  .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *